" DE POTI SA MA AJUTI, NU-NTOARCE CAPUL,

IN LOCUL MEU PUTEA FI ALTUL,

PUTEA FI CHIAR COPILUL TAU

CE BINE CA NU E....SUNT EU... "

marți, 29 mai 2012

ANUNT IMPORTANT : Ajuta-ne sa TE cunoastem !


    Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati - APCA , anunta inceperea unui demers deosebit de important pe plan local pentru comunitatea familiilor afectate de autism , dar si pentru cei interesati sa lucreze in acest domeniu si anume : crearea unei baze de date cu terapeutii / tutorii ABA , de pe raza orasului Galati , cu sau fara experienta, inclusiv studenti la psihologie, pedagogie , educatie fizica si sport (kinetoterapie), cadre didactice si alti specialisti dornici sa isi continuue dezvoltarea profesionala pe aceasta directie .
    Aceast demers al asociatiei noastre vine in intampinarea numeroaselor solicitari primite din partea parintilor aflati la inceput de drum in recuperarea unui copil cu autism, dar si ale celor deja familiarizati cu terapia ABA si alte terapii complementare si pe care dorim sa-i sprijinim prin acest proiect.
In acelasi timp prin acest demers al asociatiei, ne propunem sa cream o punte de legatura intre persoanele specializate sau dornice sa ajute un copilas cu probleme si familiile dispuse sa inceapa sau sa continuue un pogram terapeutic , mai ales in mediul de acasa a copilului sau acolo unde nu este posibil acest lucru, in spatiul amenajat al asociatiei .
    Aceasta baza de date va reprezenta, speram noi , un ajutor real mai ales pentru parinti , care vor castiga astfel timp extrem de pretios in recuperarea copilului lor, iar pentru terapeuti un suport util in dezvoltarea profesionala ulterioara.

    In acest sens va rugam sa ne trimiteti un CV pe adresa de email : si pe langa alte date, va rugam sa includeti in respectivul CV si raspunsurile la urmatoarele intrebari :

1.Ce pregatire / facultate /cursuri de formare , aveti pe tehnici de recuperare in tulburarile din spectru autist ?
2.Ce experienta anterioara aveti in terapia ABA si alte terapii complementare si care a fost rolul dvs in recuperarea unui copil cu autism ? Daca sunteti in situatia in care nu ati mai lucrat inainte cu un astfel de copil, mentionati pe scurt ce va motiveaza sa incepeti sa lucrati in viitor cu acesti copii speciali.
3.Cu cati copii cu autism ati mai lucrat inainte ? Specificati pe rand si varsta acestora.
4.Ati mai lucrat " sub " supervizarea unui coordonator de programe ? Daca da, mentionati numele acestora ( sau organizatia din care fac parte ) si in plus, daca preferati sau nu , in viitor sa lucrati sub aceeasi coordonare.
5.Care este intervalul de timp pe care-l puteti aloca acestei acitivitati? Va rugam sa specificati daca sunteti disponibili si dupa ora 16.00, cate ore pe zi, zilele saptamanii etc.
6.Ati mai lucrat in mediul de acasa al copilului sau ca " shadow" ? Daca veti avea de ales, pentru ce ati opta : sa lucrati in mediul de acasa al copilului , la sediul asociatiei sau " shadow" ( = insotitorul copilului la gradinita sau scoala ) ?
7.Care sunt asteptarile dumneavoastra personale legate de aceasta activitate ? 
autism.galati@gmail.com

    Asociatia noastra isi propune sa contacteze in cel mai scurt posibil , dupa primirea unei solicitari, persoanele care se "pliaza" cel mai bine pe nevoile fiecarui copil in parte, in functie in egala masura de optiunile parintilor dar si de cele mentionate in CV-urile trimise catre asociatia noastra.

    Acest anunt trebuie si are nevoie sa fie " promovat" , indiferent de calitatea dumneavoastra, parinte, specialist , voluntar sau prieten, drept pentru care va multumim anticipat pentru tot sprijinul acordat ....

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu