" DE POTI SA MA AJUTI, NU-NTOARCE CAPUL,

IN LOCUL MEU PUTEA FI ALTUL,

PUTEA FI CHIAR COPILUL TAU

CE BINE CA NU E....SUNT EU... "

joi, 26 mai 2011

Incidenta autismului creste in continuare alarmant de repede : 1 din 38 de copii este afectat de autism , dupa ultimele studii efectuate..

Postez mai jos un articol foarte interesant dar ingrijorator in acelasi timp, preluat de pe alt blog legat de autism.

O echipa de cercetatori de la universitatile americane Yale si George Washington au finalizat, recent, un studiu prin care, folosind o metoda de observare si diagnosticare noua, s-a stabilit ca 2,6% din populatia Coreei de Sud prezinta o afectiune din spectrul autismului. Este o rata de afectare mult mai mare decat cea estimata pana acum, pentru ca, in traducere, aceasta inseamna ca 1 din 38 de copii este afectat de autism. Prezentat in American Journal of Psychiatry, studiul a avut in vizor 55.000 de copii cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, aflati atat in sistemul national de educatie, cat si sub jurisdictia serviciilor speciale educationale.

Cercetatorii au "scanat" toti copiii folosind evaluari comprehensive de diagnostic, chestionand parintii si educatorii si, in premiera fata de celelalte cercetari de pana acum, analizand si aspectele fizice ale copiilor, chiar si ale celor care nu erau cuprinsi in evidentele cu persoane avand necesitati speciale de educatie.

Foarte util pentru cei interesati de evolutia autismului este faptul ca specialistii americani au atras atentia ca nu numai in Coreea de Sud se constata o crestere a prevalentei autismului, ci si la nivel mondial, subliniind ca se poate concluziona ca estimarile facute pana acum cu privire la numarul de persoane afectate de autism la nivel global sunt depasite cu mult de realitate. "Cercetarea noastra nu sugereaza ca in Coreea copiii au autism intr-o masura mai mare decat in celelalte tari, ci sugereaza ca autismul poate fi mai comun decat s-a crezut pana acum. Aceasta cercetare demonstreaza cu putere ca metodele folosite in studiile de prevalenta a autismului influenteaza profund estimarile", a afirmat antropologul Roy Richard Grinker.
(Sursa: http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/reprint/appi.ajp.2011.10101532v1).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu