" DE POTI SA MA AJUTI, NU-NTOARCE CAPUL,

IN LOCUL MEU PUTEA FI ALTUL,

PUTEA FI CHIAR COPILUL TAU

CE BINE CA NU E....SUNT EU... "

vineri, 20 ianuarie 2012

TU poti sa ne ajuti - directioneaza 2% catre un copil cu autism !

   Acum aproape un an, am inceput sa ne " zbatem" pentru infiintarea unei asociatii , prima de acest gen din orasul noastru, atat pentru Cosmin , cat si pentru alti copii " speciali"...La acel moment nu stiam exact unde vom ajunge, dar  am plecat la " drum" cu speranta si credinta in suflet ca prin intermediul unei astfel de organizatii , viitorul va arata mult mai bine decat prezentul.... Am fost primul glas care a " vorbit " pentru acesti copii,  dar in timp am devenit un " cor" ,  pentru ca intr-adevar parintii vin spre noi si incet incet se formeaza o echipa redutabila de mamici motivate sa lupte pentru o cauza comuna....In sprijinul misiunii noastre au venit si specialisti si reprezentanti ai comunitatii locale , astfel ca desi infiintata atat de recent , asociatia noastra deja are realizari importante si speram ca ea va "creste" din ce in ce mai frumos  in viitor...Pe blog-ul asociatiei pueti afla mai multe despre reusitele noastre  ...
http://autism-galati-apca.blogspot.com/

  Acum il puteti ajuta pe Cosmin , dar si pe alti copii cu autism incrisi in asociatia APCA ( Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati ), directionand 2% din impozitul datorat statului roman fara nici un efort financiar din partea dumneavoastra. Cu alte cuvinte, daca nu va exercitati acest drept, cei 2% va vor fi retinuti oricum , de catre stat. 
   Prin acest mecanism puteti decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala ( entitate non-profit), in cazul de fata - Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati ( APCA ).
   Practic, cetateanul care opteaza sa directioneze cei 2%, "spune " statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

DE CE SA DIRECTIONEZI 2% CATRE UN COPIL CU AUTISM ?

     Numarul copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist este din ce in ce mai mare. In fiecare saptamana, apar cazuri noi si din ce in ce mai multi copii au nevoie de servicii specializate si este important de stiut ca o mare parte dintre ei pot face progrese remarcabile ajungand sa fie recuperati. Au nevoie insa de o depistare timpurie a tulburarii, de implicare din partea familiei si de terapie intensiva, materiale de lucru din cele mai diverse , medicatie lunara care nu este inclusa pe lista celor gratuite , logopedie, kinetoterapie etc. Vorbind si de terapie intensiva , costurile lunare sunt extrem de mari.
      Acum puteti ajuta insa si dumneavoastra, directionand 2% catre sustinerea acestor copii. 
   Daca te-ai hotarit sa folosesti aceasta oportunitate si ai ales ca beneficiar asociatia noastra, noteaza datele de identificare entitate non-profit:

  Asociatia de Sprijin pentru Parintii si Copiii cu Autism Galati
  Cod de inregistrare fiscala ( C.I.F. ):29189030

  1.  Daca anul trecut ( 2011) ai avut venituri DE LA UN SINGUR LOC DE MUNCA (salariu): Completeaza Formularul 230, “Cerere privind destinatia sumei reprezentind pana la 2% din impozitul anual” La capitolul B, foloseste datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii. Mai jos puteti descarca formularul 230: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_230_2008.pdf
  2. Daca anul trecut ( 2011) ai avut venituri DIN MAI MULTE SURSE: Completeaza Declaratia 200, “Declaratie speciala privind veniturile realizate” . Pe langa completarea conform obligatiilor legale ce iti revin, completeaza capitolul III, “DESTINATIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL DATORAT”, punctul 2, “Sponsorizare entitate nonprofit” cu datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea “Suma” nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara. Mai jos puteti descarca formularul 200 : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_200_1_2009.pdf
Precizari importante:
  • Formularul se completeaza de mana, de preferat cu majuscule.
  • Formularele pot fi depuse personal la organul fiscal de domiciliu sau prin poştă, prin scrisoare recomandată. Recipisa obţinută de la oficiul poştal reprezintă dovada depunerii declaraţiei/cererii în termenul legal prevăzut.
  • Si pensionarii pot redirectiona 2% din impozitul platit, completand formularul 230.
  • In cazul in care donatorul se afla in alt oras , se va depune formularul 230 la administratia financiara de care apartine acesta si nu organizatia. Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi aici: http://codfiscal.money.ro/resurse/adm-fiscale/
    Pentru cei de pe raza orasului Galati sau Bucuresti , putem prelua sarcina depunerii formularelor la administratia financiara , daca ne anuntati intentia dvs pe email sau telefonic. ( autism.galati@gmail.com / 07452675454 )

                                                                                             VA MULTUMIM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu